KUNSTEN

Kulturkraft på Kunsten

Kom tæt på kunsten. Moderne kunst indeholder stort set alle aspekter af dét at være menneske – og det har en evne til at åbne op for inspiration for det enkelte menneske. I en guidet tur ved formidlingschef Peter Juul går vi i fællesskab på opdagelse i 5-6 kunstværker: Hvad ser du? Hvad minder det dig om? Hvad tror du, at kunstneren vil fortælle os eller spørge om?

I den guidede tur er der fokus på at skabe et trygt forum, hvor gruppens input, kommentarer og spørgsmål kommer i spil i dialogen om kunsten. Det kræver absolut ingen forhåndsviden for at være med, men blot nysgerrighed og lysten til at bidrage til den fælles undersøgelse. 

 

Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg er et kunstmuseum for moderne kunst og samtidskunst. Du vil således kunne opleve både dansk og international kunst fra i dag og helt tilbage til 1900-tallet. Bliv også klogere på den enestående museumsbygning skabt af den verdensberømte finske arkitekt Alvar Aalto. 

 

I museets kreative værksted kan du slippe skaberkraften fri i en workshop med den japanske marmoreringsteknik “Suminagashi”, hvor pensler med blæk forsigtigt dyppes i vandkar. Farverne flyder ud på overfladen, og smukke, marmorerede mønstre opstår i den flygtige overflade, som du derefter kan overføre på papir. – En simpel og ganske meditativ proces, der ikke kan mislykkes. 


Klik På Billede For At Se Film

Program

I denne kulturpakke kan du opleve en guidet tur i udstillingerne og en kreativ marmoreringsworkshop i museets værksted ved formidlingschef Peter Juul. Der er også en filosofisk dialog, et lægeligt indlæg om kulturmedicin og en lækker frokost inkl. kaffe i museets Brasserie. Undervejs i arrangementet vil der blive spillet musik og sunget fællessang ved musikterapeut Stephan Skov.


Meddel venligst ved tilmelding hvis der er behov for specielle kosthensyn.

Adresse

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg

 

Du kan parkere i museets parkeringskælder, foran museet eller på modsatte side af Kong Christians Allé.

MUSIKKENS HUS

Kulturkraft på Musikkens Hus

Kom tæt på musikken. Deltag i en rundvisning i koncertsalen sammen med en af arkitekterne bag Musikkens Hus, og hør spændende historier og sjove detaljer om stedets tilblivelse. Få et indblik bag scenen i et levende koncerthus der hvert år præsenterer mange store øjeblikke fra både den klassiske og rytmiske verden, og som til hverdag er hjemsted for både Aalborg Symfoniorkester og Nordjysk Musikkonservatorium. 

 

 

Opleve en intimkoncert med nogle af landets dygtigste musikere og spis et magisk måltid fra husets prisvindende restaurant Fauna, med udsigt over Limfjordens brusende bølger. Restaurant Faunas eksklusive menu er baseret på lokalforankrede råvarer, og aftenens menu vil være specialtilpasset arrangementet. Til at runde aftenen af er der tilbud om en koncertoplevelse i en af nordens mest vellydende koncertsale.

 

 

Program

I denne kulturpakke kan du opleve en unik intimkoncert, en filosofisk dialog, et lægeligt indlæg om kulturmedicin, et lækkert fælles måltid fra restaurant Fauna, og en valgfri stor koncertoplevelse med Aalborg Symfoniorkester der spiller musik af Strauss og Bartók.

Adresse

Sydbank Fonden Loungen, Musikkens Hus,
Musikkens Plads 1, 9000 Aalborg

 

Du kan parkere i parkeringskælder under Musikkens Hus

ØRNTOFT & NORHEIM

Kulturkraft I MYGDAL

Kom tæt på to kunstnere som har skabt værker til mange offentlige steder i Danmark og i udlandet. 

 

Claus Ørntoft hugger i granit og er kunstneren bag, blandt andet, de tre store løver for dronning Margrethe, i Marselisborg Slotspark. Marit Benthe Norheim arbejder hovedsagelig i beton, og er måske mest kendt for »Fruen fra havet« i Sæby og de mobile skulpturer »Campingkvinder« og »Life-boats«.

 

Få en personlig guidet tur igennem de to forskellige kunstneres univers og flotte værksteder på det nedlagte landbrug Stenshede, i den smukke Vendsysselske natur.  Her kan man opleve processen bag kunstens tilblivelse, hvor følelser, tanker og erfaringer bliver omgjort til skulptur og tegning.

 

Der bliver også mulighed for selv at få fingrene i leret, hvis man har lyst – og vi skal spise sammen i et af værkstederne. Her er mange rum, både inde og udenfor, der kan udforskes, både i fællesskab og alene. Der er også musikoplevelser tilknyttet flere af skulpturerne, af komponisterne Geir Johnson og Tonje T.S. Norheim.

Hvis I vil læse og se mere om Ørntoft og Norheim, så er deres hjemmesider her: www.orntoft.dk  og  www.norheim.dk samt www.life-boats.com 

Program

I denne kulturpakke kan du opleve en unik rundvisning i Ørntoft og Norheim’s atelierer, frivillig deltagelse i workshops, en filosofisk dialog, et lægeligt indlæg om kulturmedicin og et lille fælles måltid. Oplevelserne er spundet sammen med musikalske indslag ved musikterapeut Stephan Skov.

Adresse

Houenvej 52, Mygdal, 9800 Hjørring

 

 

NATURSTYRELSEN

Kulturkraft I Naturen

Kom tæt på naturen, med naturvejleder går vi på vandretur i en af Danmarks mest spektakulære naturområder, et områder på ca. 3 km. Under turen formidles området særlige natur og der fortælles historier om området.

 

 

Efter vandreturen er der fælles madlavning over bål med hjortevildt fra området. Naturen som afstresnings rum, hvor vi kommer langt væk fra hverdagen. Her er god plads til at få ro i hovedet. Den røde tråd på turen er ens egen placering i det store perspektiv.

 

 

Landskabet er storslået, med vide udsigter. Mod vest langs kystlinjen og i den sydøstlige del er der mange store klitformationer. Der er en del lave partier med fugtige lavninger og klithede, mellem øst-vest gående rimmer og højere klitpartier. I den nordlige ende ligger Sårup udkigsplatform hvor det er muligt at nyde det utrolige landskab og se råvildt.

Program

I denne kulturpakke kan du opleve en guidet vandring, en filosofisk dialog, et lægeligt indlæg om kulturmedicin, et lækkert fællesmåltid, Under madlavning vil der blive spillet sang og musik ved musikterapeut Stephan Skov.

 

Meddel venligts ved tilmelding hvis der er behov for specielle kosthensyn.

Adresse

Sårupvej 62, 7730 Sårup ved Hanstholm 

(dette er adressen vi mødes på, IKKE VED FYRET)


Ved Sårup er der fine parkeringsforhold, toilet og vandpost

Husk at medbring tøj og sko der passer til vejret, og en kikkert hvis du har en.

VIGTIGT ANGÅENDE AFMELDING

Hvis du af en eller anden årsag ikke kan deltage i alle fire kulturpakker. Beder vi dig venligst afmelde hos os via sms eller email, da vi så kan tilbyde pladsen til andre patienter.